V novom závode pribudlo zatiaľ 40 pracovných miest

20.11.2008 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 20. novembra (TASR) - Miera nezamestnanosti dosahuje v okrese Stará Ľubovňa 7 %. Bez práce je 2320 ľudí.
Znížiť ich počet pomôže nový závod spoločnosti Gas Familia, kde pribudlo 40 pracovných miest. Riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Starej Ľubovni Anna Aftanasová pre TASR konštatovala, že ide o strategického zamestnávateľa, ktorý doposiaľ zamestnával viac ako 300 ľudí.
Riaditeľ spoločnosti Marián Gurega počas dnešného slávnostného otvorenia závodu uviedol, že po zabehnutí prevádzky predpokladajú vytvoriť v priebehu jedného roka asi 100 nových pracovných miest. \"Vsadili sme na kvalitu slovenských produktov na báze liehu a vína, ktoré si získali popularitu aj v zahraničí. V doterajších závodoch sme vyprodukovali ročne asi 10 miliónov fliaš, v novom plánujeme zvýšiť výrobu na dvojnásobok. Podiel exportu predstavuje v súčasnosti asi 15 %. \"
Výstavba nových administratívnych a výrobných priestorov spoločnosti si vyžiadala asi 300 miliónov Sk (9,95 milióna eur).
Okrem alkoholických nápojov produkujú v Starej Ľubovni aj ocot. Súčasná kapacita je 6 až 7 miliónov litrov. Objemom produkcie patrí spoločnosť k významným producentom octu v strednej Európe. Ako prvá na Slovensku začala vyrábať aj bio ocot, napríklad jablčný či vínny.
 

Vyberte región